Czas przygotowania:
25 min.
Całkowity czas:
25 min.

To niezwykły posiłek, który zachwyci Twoich gości, nawet tych najwybredniejszych. Grille z gorącym kamieniem do smażenia są już dostępne w sklepach, a jeśli przygotujecie lekkie dipy i sosy, obiad nie będzie wcale ciężkostrawny. Kamień należy rozgrzać na co najmniej 20 minut przed rozpoczęciem posiłku a przed rozpoczęciem smażenia posypać kamień solą.

Składniki:

  • 200 g przegrzebków
  • 250 g łososia
  • 250 g filetów z dorady
  • 250 g polędwicy wołowej
  • 250 g polędwicy wieprzowej
  • 250 g polędwicy cielęcej

Przygotowanie:

1Ostrym nożem pokroić mięso, ryby i kaczkę na bardzo cienkie plasterki (ok. 3 mm grubości). Od krewetek odciąć ogony. Ułożyć na dwóch dużych półmiskach. Udekorować cebulką i pietruszką. Podawać z sosami i sałatką ziemniaczaną.

Porcja dla:

12 osób