Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
15 min.

Dość słodka owsianka, która doda Ci energii z rana. Z cynamonem, syropem klonowym i brązowym cukrem, które świetnie pasują do jabłek.

Składniki:

  • 450 ml wody
  • 1 łyżeczka deserowa miękkiego brązowego cukru
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 75 g płatków owsianych
  • garść rodzynek
  • 1 jabłko, obrane i pokrojone w kostkę

Przygotowanie:

1W niewielkim rondelku wymieszać w wodzie brązowy cukier, cynamon i syrop klonowy. Doprowadzić do wrzenia.

2Gdy woda zacznie się gotować, zmniejszyć ogień i dodać płatki. Gotować przez 5 minut, aż płatki wchłoną cały płyn.

3Zdjąć z ognia, dodać jabłko i rodzynki, wymieszać i podawać.

Porcja dla:

2 osób