Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
15 min.
15 min.
Dość słodka owsianka, która doda Ci energii z rana. Z cynamonem, syropem klonowym i brązowym cukrem, które świetnie pasują do jabłek.
Składniki:
- 450 ml wody
- 1 łyżeczka deserowa miękkiego brązowego cukru
- 1 łyżeczka mielonego cynamonu
- 2 łyżki syropu klonowego
- 75 g płatków owsianych
- garść rodzynek
- 1 jabłko, obrane i pokrojone w kostkę
Przygotowanie:
1W niewielkim rondelku wymieszać w wodzie brązowy cukier, cynamon i syrop klonowy. Doprowadzić do wrzenia.
2Gdy woda zacznie się gotować, zmniejszyć ogień i dodać płatki. Gotować przez 5 minut, aż płatki wchłoną cały płyn.
3Zdjąć z ognia, dodać jabłko i rodzynki, wymieszać i podawać.
Porcja dla:
2 osób