Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Ta owsianka ma w swoim składzie komosę ryżową, otręby owsiane i oczywiście płatki owsiane, a oprócz tego banana, orzechy włoskie i cynamon. Smakuje jak ciasto bananowe z orzechami 🙂
Składniki:
- 1/4 szkl. wody
- 1/4 szkl. chudego mleka
- 1 łyżka komosy ryżowej
- 1/2 małego banana, pokrojonego w plasterki
- 1,5 łyżki płatków owsianych
- 1 łyżka otrębów owsianych
Przygotowanie:
1Do rondelka wlać wodę, dodać mleko i komosę, doprowadzić do łagodnego wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na małym ogniu przez 5 minut, aż komosa zacznie mięknąć.
2Dodać banana, płatki owsiane, otręby, sól i cynamon. Gotować dalej na małym ogniu przez 2-5 minut, często mieszając, aż owsianka zacznie gęstnieć.
3Zdjąć z ognia i wmieszać orzechy, cukier i wanilię.
Porcja dla:
1 osoby