Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
15 min.

Smaczne i pożywne danie, które nasyci każdego i będzie „trzymać” aż do południa. Świetna alternatywa dla nudnych kanapek z serem i szynką.

Składniki:

  • 120 g (1 i 1/3 szklanki) płatków owsianych
  • 375 ml (1 i 1/2 szklanki) wody
  • 1 łyżka siemienia lnianego
  • 1 łyżka wiórków kokosowych
  • 90 g (1/2 szklanki) rodzynek

Przygotowanie:

1W rondelku zagotować wodę. Dodać płatki owsiane i gotować 5 minut od czasu do czasu mieszając.

2Dodać siemię lniane i gotować jeszcze 3 minuty.

3Następnie dodać pozostałe składniki i stale mieszając gotować jeszcze chwilę. Lekko przestudzić przed podaniem.

Porcja dla:

1 osoby