Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
15 min.
15 min.
Smaczne i pożywne danie, które nasyci każdego i będzie „trzymać” aż do południa. Świetna alternatywa dla nudnych kanapek z serem i szynką.
Składniki:
- 120 g (1 i 1/3 szklanki) płatków owsianych
- 375 ml (1 i 1/2 szklanki) wody
- 1 łyżka siemienia lnianego
- 1 łyżka wiórków kokosowych
- 90 g (1/2 szklanki) rodzynek
Przygotowanie:
1W rondelku zagotować wodę. Dodać płatki owsiane i gotować 5 minut od czasu do czasu mieszając.
2Dodać siemię lniane i gotować jeszcze 3 minuty.
3Następnie dodać pozostałe składniki i stale mieszając gotować jeszcze chwilę. Lekko przestudzić przed podaniem.
Porcja dla:
1 osoby