Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
35 min.

Szybka i prosta pasta. Fajnie smakuje z pełnoziarnistym pieczywem i piklami.

Składniki:

  • ½ kg pieczarek
  • 1 średnia cebula
  • olej do smażenia
  • 2 ząbki czosnku
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 kostka tofu wędzonego Polsoja

Przygotowanie:

1Pieczarki i cebulę posiekać.

2Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę na złoty kolor, następnie dodać pieczarki i smażyć przez kolejne kilka minut.

3Całość doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem i smażyć jeszcze przez 2 minuty.

4Masę ostudzić, dodać pokruszone tofu wędzone, a następnie zmiksować na gładką masę.

Porcja dla:

6 osób