Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
15 min.
15 min.
Wędzony łosoś zmiksowany z serkiem śmietankowym, śmietaną i koperkiem – wspaniale smakuje na krakersach. To świetna przekąska na imprezy. Zobacz nasz przepis video z tą pastą!
Składniki:
- 100 g trimmingu z wędzonego łososia
- 2 łyżki śmietany
- 200 g serka śmietankowego o temperaturze pokojowej
- sok z 1/2 cytryny
- posiekany świeży koperek (do smaku)
- sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
- 30 g kawioru z łososia
Przygotowanie:
1Włożyć łososia do blendera i zmiksować na gładko. Dodać śmietanę, serek, koperek, sól, pieprz i sok z cytryny, i zmiksować do pożądanej konsystencji.
2Przełożyć do miseczki lub smarować pastą krakersy. Udekorować kawiorem.
Porcja dla:
16 osób