Czas przygotowania:
15 min.
Całkowity czas:
15 min.

Wędzony łosoś zmiksowany z serkiem śmietankowym, śmietaną i koperkiem – wspaniale smakuje na krakersach. To świetna przekąska na imprezy. Zobacz nasz przepis video z tą pastą!

Składniki:

  • 100 g trimmingu z wędzonego łososia
  • 2 łyżki śmietany
  • 200 g serka śmietankowego o temperaturze pokojowej
  • sok z 1/2 cytryny
  • posiekany świeży koperek (do smaku)
  • sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
  • 30 g kawioru z łososia

Przygotowanie:

1Włożyć łososia do blendera i zmiksować na gładko. Dodać śmietanę, serek, koperek, sól, pieprz i sok z cytryny, i zmiksować do pożądanej konsystencji.

2Przełożyć do miseczki lub smarować pastą krakersy. Udekorować kawiorem.

Porcja dla:

16 osób