Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
160 min.

Wspaniała przystawka. Pyszne i aromatyczne kasztany wodne marynowane w sosie teriyaki, owinięte bekonem.

Składniki:

  • 2 puszki (po 225 g) kasztanów wodnych
  • 500 ml (2 szklanki) sosu teriyaki
  • 450 g bekonu

Przygotowanie:

1Odcedzić kasztany i przełożyć do miski. Zalać sosem teriyaki, przykryć i wstawić do lodówki na 2 godziny.

2Rozgrzać piekarnik do temperatury 175 stopni C.

3Odcedzić kasztany. Pokroić bekon w paski o długości około 7,5 cm. Każdego kasztana owinąć bekonem i spiąć wykałaczką.

4Kasztany ułożyć na blaszce. Wstawić do piekarnika i piec do momentu, aż bekon będzie kruchy.

Porcja dla:

24 osób