Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
160 min.
160 min.
Wspaniała przystawka. Pyszne i aromatyczne kasztany wodne marynowane w sosie teriyaki, owinięte bekonem.
Składniki:
- 2 puszki (po 225 g) kasztanów wodnych
- 500 ml (2 szklanki) sosu teriyaki
- 450 g bekonu
Przygotowanie:
1Odcedzić kasztany i przełożyć do miski. Zalać sosem teriyaki, przykryć i wstawić do lodówki na 2 godziny.
2Rozgrzać piekarnik do temperatury 175 stopni C.
3Odcedzić kasztany. Pokroić bekon w paski o długości około 7,5 cm. Każdego kasztana owinąć bekonem i spiąć wykałaczką.
4Kasztany ułożyć na blaszce. Wstawić do piekarnika i piec do momentu, aż bekon będzie kruchy.
Porcja dla:
24 osób