Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
06 min.
Całkowity czas:
16 min.

Pyszna i błyskawiczna przystawka. Aromatyczne pieczarki w balsamicznym sosie. Doskonały początek imprezy! Smakują zarówno na ciepło jak ina zimno, więc można je przygotować dzień wcześniej lub bezpośrednio przed podaniem!

Składniki:

  • 70 ml oliwy z oliwek
  • 3 ząbki czosnku, rozgniecionego
  • 450 g pieczarek, pokrojonych w plasterki
  • 3 łyżki octu balsamicznego
  • 3 łyżki białego wina
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

1Czosnek podsmażyć na oliwie przez 1-2 minuty. Nie zrumienić.

2Dodać pieczarki i smażyć przez 2 minuty, od czasu do czasu mieszając. Wlać ocet i wino, gotować przez kolejne 2 minuty. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Porcja dla:

8 osób