Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
06 min.
06 min.
Całkowity czas:
16 min.
16 min.
Pyszna i błyskawiczna przystawka. Aromatyczne pieczarki w balsamicznym sosie. Doskonały początek imprezy! Smakują zarówno na ciepło jak ina zimno, więc można je przygotować dzień wcześniej lub bezpośrednio przed podaniem!
Składniki:
- 70 ml oliwy z oliwek
- 3 ząbki czosnku, rozgniecionego
- 450 g pieczarek, pokrojonych w plasterki
- 3 łyżki octu balsamicznego
- 3 łyżki białego wina
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Czosnek podsmażyć na oliwie przez 1-2 minuty. Nie zrumienić.
2Dodać pieczarki i smażyć przez 2 minuty, od czasu do czasu mieszając. Wlać ocet i wino, gotować przez kolejne 2 minuty. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Porcja dla:
8 osób