Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
45 min.
45 min.
Smaczne, zdrowe i proste danie. Dynię można również przyrządzić w mikrofalówce, gotujące ja przez około 10-15 minut na wysokiej temperaturze. Na każdego gościa przypada jedna mała dynia.
Składniki:
- 1 mini dynia
- 1 łyżeczka brązowego cukru
- 1/2 łyżeczki masła
- 2 szczypty mielonego cynamonu
Przygotowanie:
1Rozgrzać piekarnik do tempertaury 175 stopni C.
2Odciąć czubek dyni i wydrążyć gniazda nasienne. Do środka nałożyć masło i cukier, posypać cynamonem. Przykryć z powrotem odkrojonym czubkiem.
3Dynię ułożyć w żaroodpornym naczyniu, z odrobiną wody na dnie.
4Piec do miękkości przez około 30 minut.
Porcja dla:
2 osób