Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
30 min.
Całkowity czas:
45 min.

Smaczne, zdrowe i proste danie. Dynię można również przyrządzić w mikrofalówce, gotujące ja przez około 10-15 minut na wysokiej temperaturze. Na każdego gościa przypada jedna mała dynia.

Składniki:

  • 1 mini dynia
  • 1 łyżeczka brązowego cukru
  • 1/2 łyżeczki masła
  • 2 szczypty mielonego cynamonu

Przygotowanie:

1Rozgrzać piekarnik do tempertaury 175 stopni C.

2Odciąć czubek dyni i wydrążyć gniazda nasienne. Do środka nałożyć masło i cukier, posypać cynamonem. Przykryć z powrotem odkrojonym czubkiem.

3Dynię ułożyć w żaroodpornym naczyniu, z odrobiną wody na dnie.

4Piec do miękkości przez około 30 minut.

Porcja dla:

2 osób