Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
75 min.
75 min.
Całkowity czas:
80 min.
80 min.
Ciekawi Was, dlaczego ktoś w ogóle dodał przepis, w którym jest tylko jeden składnik? Bo lubię dobrą pieczeń, z jagnięciny dobrej jakości, bez żadnych dodatków – wtedy mogę się naprawdę delektować smakiem mięsa, zwłaszcza jeśli jest średnio wypieczone.
Składniki:
- 2,5 kg udźca jagnięcego
Przygotowanie:
1Rozgrzać piekarnik do 180 C. Włożyć udziec jagnięcy do brytfanki z rusztem i piec przez 1 godzinę i 15 minut.
2Po upływie godziny wyjąć pieczeń z piekarnika i polać wytopionym sosem. Włożyć z powrotem do piekarnika.
3Po 15 minutach wyjąć pieczeń i pokroić. Sos zachować. Włożyć mięso z powrotem do brytfanki z sosem i odstawić na kilka minut, aby wchłonęło smaki.
Porcja dla:
6 osób