Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
35 min.
35 min.
Pyszna wariacja na temat placków ziemniaczanych – dodałam szynkę parmeńską, ale inna też będzie smaczna, można spróbować również boczku.
Składniki:
- 2 duże ziemniaki
- 1 jajko
- 60 g mąki pszennej
- 2 plasterki szynki parmeńskiej, pokrojone
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia
Przygotowanie:
1Ziemniaki umyć i obrać. Zetrzeć na tarce i odcisnąć z nadmiaru wody.
2W misce wymieszać ziemniaki z jajkiem, mąką i szynką. Doprawić solą i pieprzem.
3Na patelni rozgrzać olej i nakładać niewielkie placki. Smażyć na złoto z obu stron.
Porcja dla:
2 osób