Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
40 min.
40 min.
Mieszana wersja dla miłośników placków ziemniaczanych i cukiniowych. Doprawione świeżą natką pietruszki, miętą i koperkiem wyśmienicie smakują jako obiadowe danie.
Składniki:
- 250 g cukinii, obranej i startej na tarce
- 250 g ziemniaków, obranych i startych
- 2 jajka
- 4 łyżki mąki pszennej
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Przygotowanie:
1Cukinię i ziemniaki odcisnąć z soku. Dodać jajka, mąkę i zioła, wymieszać na jednolitą masę. Doprawić papryką, solą i pieprzem.
2Na patelni rozgrzać olej i smażyć placki z obu stron na złoty kolor. Przekładać na papierowy ręcznik aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Porcja dla:
4 osób