Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
60 min.
60 min.
Polędwiczka wieprzowa to bardzo soczyste i miękkie mięso. W marynacie z musztardy i sosu sojowego nabiera wyrazistego smaku.
Składniki:
- 1 polędwiczka wieprzowa
- 1 łyżka musztardy ziołowej lub z gorczycą
- 2 łyżki jasnego sosu sojowego
- 1 ząbek czosnku, wyciśnięty przez praskę
Przygotowanie:
1Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.
2Musztardę wymieszać z sosem sojowym i czosnkiem. Natrzeć poledwiczkę i wstawić do lodówki na 30 minut.
3Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni C.
4Mięso włożyć do naczynia żaroodpornego i piec przez około 20 minut.
Porcja dla:
2 osób