Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
60 min.

Polędwiczka wieprzowa to bardzo soczyste i miękkie mięso. W marynacie z musztardy i sosu sojowego nabiera wyrazistego smaku.

Składniki:

  • 1 polędwiczka wieprzowa
  • 1 łyżka musztardy ziołowej lub z gorczycą
  • 2 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 1 ząbek czosnku, wyciśnięty przez praskę

Przygotowanie:

1Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.

2Musztardę wymieszać z sosem sojowym i czosnkiem. Natrzeć poledwiczkę i wstawić do lodówki na 30 minut.

3Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni C.

4Mięso włożyć do naczynia żaroodpornego i piec przez około 20 minut.

Porcja dla:

2 osób