Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
240 min.
240 min.
Całkowity czas:
255 min.
255 min.
Smażenie papryki na małym ogniu przez 4-5 godzin wydobywa jej naturalną słodycz. Podawać jako dodatek do dań, sałatek, pizzy, albo do makaronu.
Składniki:
- 1 kg różnokolorowej papryki, usunąć nasiona i pokroić na cienkie paski
- 2,5 łyżki oliwy z oliwek
Przygotowanie:
1W dużej patelni, na średnim ogniu rozgrzać oliwę. Zmniejszyć ogień na bardzo mały i dodać paprykę.
2Przykryć i smażyć przez 4-5 godzin, mieszając po upływie połowy czasu. Pilnować papryki, aby się nie przypiekła, powinna się smażyć bardzo powolutku.
3Podawać od razu albo schłodzić i podawać na zimno.
Porcja dla:
6 osób