Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
20 min.

To curry jest kremowe, pyszne i bardzo proste. Przegrzebki gotuje się w sosie z dodatkiem mleczka kokosowego, skórki z limonki i wanilii. Podawać ze świeżo ugotowanym ryżem basmati.

Składniki:

  • 1 cebula, drobno posiekana
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • nasiona z 1 laski wanilii
  • skórka starta z 1 limonki
  • 2 łyżki posiekanej kolendry

Przygotowanie:

1Wymieszać nasiona wanilii z mleczkiem kokosowym i skórką z limonki. Odstawić.

2W dużej patelni na średnim ogniu rozgrzać oliwę. Smażyć cebulę przez 5 minut.

3Wmieszać curry i smażyć jeszcze przez minutę. Dodać mleczko kokosowe i gotować przez minutę, stale mieszając.

4Dodać przegrzebki, gotować przez 1 minutę, a następnie dodać kolendrę. Podawać.

Porcja dla:

4 osób