Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
To curry jest kremowe, pyszne i bardzo proste. Przegrzebki gotuje się w sosie z dodatkiem mleczka kokosowego, skórki z limonki i wanilii. Podawać ze świeżo ugotowanym ryżem basmati.
Składniki:
- 1 cebula, drobno posiekana
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- nasiona z 1 laski wanilii
- skórka starta z 1 limonki
- 2 łyżki posiekanej kolendry
Przygotowanie:
1Wymieszać nasiona wanilii z mleczkiem kokosowym i skórką z limonki. Odstawić.
2W dużej patelni na średnim ogniu rozgrzać oliwę. Smażyć cebulę przez 5 minut.
3Wmieszać curry i smażyć jeszcze przez minutę. Dodać mleczko kokosowe i gotować przez minutę, stale mieszając.
4Dodać przegrzebki, gotować przez 1 minutę, a następnie dodać kolendrę. Podawać.
Porcja dla:
4 osób