Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
40 min.
40 min.
Śliwki zawijane w boczek i mięso drobiowe, smażone na rumiany kolor. Po przygotowaniu roladki tniemy na 2-3 cm kawałki i nabijamy na wykałaczki. Podajemy jako przekąski.
Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- sól i pieprz
- 4 duże suszone śliwki bez pestki
- 4 plastry wędzonego boczku
- olej do smażenia
Przygotowanie:
1Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, rozciąć na połówki i rozbić aby uzyskać cienki płat mięsa. Doprawić solą i pieprzem.
2Śliwki pokroić na ćwiartki.
3Na każdym filecie układać kolejno plaster boczku, i po dwie ćwiartki śliwki.
4Roladki zawinąć, spiąć wykałaczkami i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron aż się zarumienią.
Porcja dla:
4 osób