Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
40 min.

Smaczny i szybki obiad. Panierowane roladki z kurczaka, a w środku aromatyczny boczek i suszone śliwki. Najlepiej smakują z kluskami śląskimi i sezonową surówką!

Składniki:

  • 2 pojedyncze filety z piersi kurczaka
  • 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
  • 6 suszonych śliwek
  • 2 plastry boczku
  • 1 łyżeczka pieprzu

Przygotowanie:

1Filety umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem kuchennym. Delikatnie rozbić i oprószyć z obu stron przyprawą do kurczaka.

2Wzdłuż filetów ułożyć po plastrze boczku i 3 śliwki. Następnie zwinąć ciasno w roladki.

3Roladki dokładnie obtoczyć w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

Porcja dla:

2 osób