Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
40 min.
40 min.
Smaczny i szybki obiad. Panierowane roladki z kurczaka, a w środku aromatyczny boczek i suszone śliwki. Najlepiej smakują z kluskami śląskimi i sezonową surówką!
Składniki:
- 2 pojedyncze filety z piersi kurczaka
- 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
- 6 suszonych śliwek
- 2 plastry boczku
- 1 łyżeczka pieprzu
Przygotowanie:
1Filety umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem kuchennym. Delikatnie rozbić i oprószyć z obu stron przyprawą do kurczaka.
2Wzdłuż filetów ułożyć po plastrze boczku i 3 śliwki. Następnie zwinąć ciasno w roladki.
3Roladki dokładnie obtoczyć w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Porcja dla:
2 osób