Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
50 min.
50 min.
Fantastyczne danie nie tylko na wyjątkowe okazje – pierś z kurczaka nadziewana boczniakami i serem, otulona boczkiem, dzięki czemu nigdy nie jest sucha.
Składniki:
- 500 g piersi z kurczaka
- 1 cebula
- 200 g boczniaków
- 100 g sera żółtego
- 8 plasterków boczku
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia
Przygotowanie:
1Piersi z kurczaka opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Lekko rozbić, aby powstał duży i cienki płat mięsa.
2Cebulę posiekać, a boczniaki pokroić w plasterki. Ser zetrzeć na tarce.
3Na patelni rozgrzać olej i usmażyć cebulę z boczniakami. Przestudzić, a następnie wymieszać z serem.
4Farsz nakładać na płaty kurczaka, zwinąć w roladki i zabezpieczyć wykałaczką.
5Każdą roladkę zawinąć w boczek. Smażyć na oleju przez 15 minut, od czasu do czasu odwracając.
Porcja dla:
4 osób