Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
30 min.
Całkowity czas:
50 min.

Fantastyczne danie nie tylko na wyjątkowe okazje – pierś z kurczaka nadziewana boczniakami i serem, otulona boczkiem, dzięki czemu nigdy nie jest sucha.

Składniki:

  • 500 g piersi z kurczaka
  • 1 cebula
  • 200 g boczniaków
  • 100 g sera żółtego
  • 8 plasterków boczku
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

1Piersi z kurczaka opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Lekko rozbić, aby powstał duży i cienki płat mięsa.

2Cebulę posiekać, a boczniaki pokroić w plasterki. Ser zetrzeć na tarce.

3Na patelni rozgrzać olej i usmażyć cebulę z boczniakami. Przestudzić, a następnie wymieszać z serem.

4Farsz nakładać na płaty kurczaka, zwinąć w roladki i zabezpieczyć wykałaczką.

5Każdą roladkę zawinąć w boczek. Smażyć na oleju przez 15 minut, od czasu do czasu odwracając.

Porcja dla:

4 osób