Czas przygotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
150 min.
150 min.
Wspaniały przepis na przystawkę na wyjątkowe okazje. Łosoś zawijany z serkiem śmietankowym i koperkiem, podawany na plasterkach ogórka.
Składniki:
- 450 g wędzonego łososia, pokrojonego w cienkie plastry
- 250 g serka śmietankowego
- 1 pęczek koperku, drobno posiekany
- 2 łyżki soku z cytryny
- mielony pieprz do smaku
- 2 duże ogórki, pokrojone w plasterki
Przygotowanie:
1Na folii spożywczej ułożyć plasterki łososia jeden obok drugiego, aby nie było między nimi przerw.
2Serek wymieszać z koperkiem, sokiem z cytryny i pieprzem.
3Masę serową równomiernie rozsmarować na łososiu i ciasno zwinąć w roladę. Zawinąć w folię i wstawić do lodówki na 2 godziny.
4Rozwinąć roladę z folii. Ostrym nożem pokroić na kawałki grubości 2 cm. Układać na plasterkach ogórka.
Porcja dla:
25 osób