Czas przygotowania:
30 min.
Całkowity czas:
150 min.

Wspaniały przepis na przystawkę na wyjątkowe okazje. Łosoś zawijany z serkiem śmietankowym i koperkiem, podawany na plasterkach ogórka.

Składniki:

  • 450 g wędzonego łososia, pokrojonego w cienkie plastry
  • 250 g serka śmietankowego
  • 1 pęczek koperku, drobno posiekany
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • mielony pieprz do smaku
  • 2 duże ogórki, pokrojone w plasterki

Przygotowanie:

1Na folii spożywczej ułożyć plasterki łososia jeden obok drugiego, aby nie było między nimi przerw.

2Serek wymieszać z koperkiem, sokiem z cytryny i pieprzem.

3Masę serową równomiernie rozsmarować na łososiu i ciasno zwinąć w roladę. Zawinąć w folię i wstawić do lodówki na 2 godziny.

4Rozwinąć roladę z folii. Ostrym nożem pokroić na kawałki grubości 2 cm. Układać na plasterkach ogórka.

Porcja dla:

25 osób