Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Wspaniały przepis na pieczoną rybę, który zachwyci zarówno na rodzinnym obiedzie jak i uroczystym przyjęciu.
Składniki:
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 cebula, pokrojona w plasterki
- 1 papryka, pokrojona w słupki
- 2 łyżki kaparów
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka octu winnego lub jabłkowego
- 500 g filetu z ryby (np: tilapii)
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C.
2Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy i podsmażyć cebulę. Dodać paprykę i smażyć przez kilka minut, aż zmięknie.
3Kapary wymieszać z łyżką oliwy, natką, octem.
4Rybę oprószyć solą i pieprzem.
5Warzywa ułożyć na folii lub pergaminie, na to położyć rybę i polać sosem z kaparami.
6Piec przez 10 minut.
Porcja dla:
4 osób