Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
15 min.
15 min.
Soczysty arbuz dodany zamiast pomidorów sprawia, iż ta pikantna salsa pali w gardle, ale i orzeźwia – to idealna kombinacja na letnie spotkanie przy grillu! Podawać z chipsami z tortilli, lub użyć jako sosu do grillowanego kurczaka lub ryby.
Składniki:
- 500 g drobno pokrojonego arbuza
- 75 g (1/2 szklanki) drobno posiekanej zielonej papryki
- 2 łyżki soku z limonki
- 2 łyżki posiekanej świeżej kolendry
- 1 łyżka posiekanej dymki
- 1 łyżka posiekanej świeżej papryczki jalapeño (lub czuszki) bez gniazda nasiennego
- 1/2 łyżeczki soli czosnkowej
Przygotowanie:
1Wrzucić do dużej miski kawałki arbuza, zieloną paprykę, sok z limonki, kolendrę, dymkę i jalapeño, i doprawić solą czosnkową. Dobrze wymieszać i podawać.
Porcja dla:
4 osób