Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
80 min.
80 min.
Całkowity czas:
95 min.
95 min.
Pyszny przepis na schab, który smakuje zarówno na ciepło jako danie obiadowe, jak i na zimno na półmisku z wędlinami.
Składniki:
- 1,5 kg schabu bez kości
- 20 suszonych śliwek
- sól i pieprz do smaku
- 1 łyżka majeranku
- 1 liść laurowy, pokruszony
- kilka ziaren ziela angielskiego
Przygotowanie:
1Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C.
2Przez środek schabu zrobić nacięcie na całej długości i powtykać w nie śliwki. Natrzeć solą, pieprzem, majerankiem, posypać liściem laurowym i zielem angielskim. Zawinąć w folię.
3Piec przez około 1 godzinę i 20 minut. Odstawić na 15 minut, a następnie kroić w plastry i podawać.
Porcja dla:
8 osób