Czas przygotowania:
20 min.
Całkowity czas:
50 min.

Pyszna przystawka dla wielbicieli serów pleśniowych – chrupiący seler naciowy napełniony masą serową. Rewelacja na każdym przyjęciu!

Składniki:

  • 200 g sera pleśniowego
  • 100 g sera białego
  • 1/3 szklanki mleka
  • 3 ząbki czosnku wyciśnięte przez praskę
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól i pieprz do smaku
  • 12 łodyg selera naciowego
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

Przygotowanie:

1Sery rozdrobnić widelcem, dodać mleko i wymieszać na jednolitą masę.

2Do masy dodać czosnek i szczypiorek, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Wstawić do lodówki na 30 minut.

3Selera oczyścić z grubych włókien i pokroić w 6-8 cm kawałki. Napełniać masą serową, posypać pietruszką – podawać.

Porcja dla:

8 osób