Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
50 min.
50 min.
Pyszna przystawka dla wielbicieli serów pleśniowych – chrupiący seler naciowy napełniony masą serową. Rewelacja na każdym przyjęciu!
Składniki:
- 200 g sera pleśniowego
- 100 g sera białego
- 1/3 szklanki mleka
- 3 ząbki czosnku wyciśnięte przez praskę
- 3 łyżki posiekanego szczypiorku
- sól i pieprz do smaku
- 12 łodyg selera naciowego
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
Przygotowanie:
1Sery rozdrobnić widelcem, dodać mleko i wymieszać na jednolitą masę.
2Do masy dodać czosnek i szczypiorek, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Wstawić do lodówki na 30 minut.
3Selera oczyścić z grubych włókien i pokroić w 6-8 cm kawałki. Napełniać masą serową, posypać pietruszką – podawać.
Porcja dla:
8 osób