Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
25 min.
25 min.
Serca drobiowe przyrządza się bardzo łatwo i szybko. Jeśli połączysz je z pieczarkami, powstanie pyszny posiłek.
Składniki:
- 500 g serc drobiowych
- 1 cebula, posiekana
- 2 łyżki oleju roślinnego
- 250 g pieczarek
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Serca opłukać i pokroić wzdłuż na ćwiartki.
2Na patelni rozgrzać olej i zeszklić na nim cebulę.
3Dodać serca i zrumienić, cały czas mieszając. Przykryć, zmniejszyć ogień i smażyć przez 10 minut.
4Pieczarki pokroić w plasterki (jeśli są małe, to na ćwiartki). Dodać na patelnię i wymieszać. Przykryć i dusić przez 5 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Porcja dla:
4 osób