Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
25 min.

Serca drobiowe przyrządza się bardzo łatwo i szybko. Jeśli połączysz je z pieczarkami, powstanie pyszny posiłek.

Składniki:

  • 500 g serc drobiowych
  • 1 cebula, posiekana
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 250 g pieczarek
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

1Serca opłukać i pokroić wzdłuż na ćwiartki.

2Na patelni rozgrzać olej i zeszklić na nim cebulę.

3Dodać serca i zrumienić, cały czas mieszając. Przykryć, zmniejszyć ogień i smażyć przez 10 minut.

4Pieczarki pokroić w plasterki (jeśli są małe, to na ćwiartki). Dodać na patelnię i wymieszać. Przykryć i dusić przez 5 minut. Doprawić solą i pieprzem.

Porcja dla:

4 osób