Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Zaskakująca w smaku i prosta do przygotowania czerwona kapusta smażona z orzechami i cebulką. Doskonały dodatek do dań.
Składniki:
- 500 g czerwonej kapusty
- 1 cebula
- 4 łyżki masła
- 1 szklanka orzechów pekan lub włoskich
- 1 łyżka cukru
- sól i pieprz do smaku
- 1 pęczek cebulki dymki
Przygotowanie:
1Kapustę poszatkować i dobrze wygnieść w rękach aby zmiękła. Cebulę posiekać.
2Na patelni stopić 2 łyżki masła. Dodać kapustę z cebulą, przykryć i dusić na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając.
3Po 10 minutach dodać resztę masła, orzechy i cukier. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
4Cebulkę dymkę posiekać, dodać do kapusty i smażyć przez 5 minut. Podawać.
Porcja dla:
4 osób