Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
30 min.

Zaskakująca w smaku i prosta do przygotowania czerwona kapusta smażona z orzechami i cebulką. Doskonały dodatek do dań.

Składniki:

  • 500 g czerwonej kapusty
  • 1 cebula
  • 4 łyżki masła
  • 1 szklanka orzechów pekan lub włoskich
  • 1 łyżka cukru
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 pęczek cebulki dymki

Przygotowanie:

1Kapustę poszatkować i dobrze wygnieść w rękach aby zmiękła. Cebulę posiekać.

2Na patelni stopić 2 łyżki masła. Dodać kapustę z cebulą, przykryć i dusić na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając.

3Po 10 minutach dodać resztę masła, orzechy i cukier. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać.

4Cebulkę dymkę posiekać, dodać do kapusty i smażyć przez 5 minut. Podawać.

Porcja dla:

4 osób