Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
35 min.

Ciekawy pomysł na kotlety z piersi kurczaka pokrojonej w kostkę i usmażonej na rumiano z dodatkiem pieczarek i sera żółtego.

Składniki:

  • 1 pojedyncza pierś z kurczaka
  • 50 g sera żółtego, startego
  • 1 cebula, posiekana
  • 3 pieczarki, posiekane
  • 1 jajko

Przygotowanie:

1Mięso pokroić w drobną kostkę. Dodać ser, cebulę i pieczarki, wymieszać.

2Jajko wymieszać z mąką i przyprawami. Dodać do kurczaka i dobrze wymieszać, aby wszystkie składniki się połączyły.

3Na patelni rozgrzać olej, nakładać łyżką okrągłe kotleciki i smażyć na rumiano z obu stron.

Porcja dla:

2 osób