Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Jeden z ulubionych obiadów bezmięsnych mojego męża. Do tego młode ziemniaki posypane koperkiem i smakowite danie gotowe!
Składniki:
- 1 pęczek białych szparagów
- 1 opakowanie boczniaków
- 1 jajko
- 50 g mąki
- 50 g bułki tartej
- olej do smażenia
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Szparagi opłukać, oczyścić i obciąć zdrewniałe końcówki. Gotować we wrzątku z solą i cukrem ok. 10 minut.
2Grzyby oczyścić, opłukać i delikatnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Posypać solą i pieprzem.
3Boczniaki obtoczyć w panierce: najpierw w mące, później jajku, a na końcu w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju do zarumienienia. Podawać z ciepłymi szparagami.
Porcja dla:
4 osób