Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Chrupiące zawiniątka. Szparagi z bekonem w cieście francuskim. Łatwe i szybkie w przygotowaniu a wyglądają jak kiełbaski w cieście.
Składniki:
- 300 g szparagów
- 250 g bekonu
- 250 g gotowego ciasta francuskiego
- 1 jajko, roztrzepane
Przygotowanie:
1Szparagi umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.
2Każdego szparaga owinąć spiralnie plastrem bekonu.
3Ciasto francuskie pokroić na paski szerokości 5 cm.
4Szparagi owinąć ciastem tak samo jak bekonem. Posmarować rozmąconym jajkiem.
5Piec w temp. 180 stopni C przez 20 minut, albo do chwili gdy się przyrumienią.
Porcja dla:
8 osób