Czas przygotowania:
15 min.
Całkowity czas:
15 min.

Rewelacyjna przystawka na każdą okazję. Chrupiące krakersy posmarowane kremowym serkiem, obłożone wędzonym łososiem i oliwkami. Zawsze robi furorę i znika w okamgnieniu!

Składniki:

  • 1 paczka (180 g) krakersów (niesłodkich)
  • 100 g kremowego serka śmietankowego (np: Ostrowia lub Philadelphia)
  • 150 g wędzonego łososia
  • 100 g oliwek zielonych lub czarnych
  • 1 pęczek szczypiorku

Przygotowanie:

1Serek śmietankowy wymieszać z posiekanym szczypiorkiem. (Można też kupić od razu gotowy ze szczypiorkiem.)

2Każdy krakers posmarować cienką warstwą serka.

3Łososia rozdrobnić na kawałeczki, oliwki pokroić w plasterki i układać na każdym krakersie.

Porcja dla:

4 osób