Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
15 min.
15 min.
Rewelacyjna przystawka na każdą okazję. Chrupiące krakersy posmarowane kremowym serkiem, obłożone wędzonym łososiem i oliwkami. Zawsze robi furorę i znika w okamgnieniu!
Składniki:
- 1 paczka (180 g) krakersów (niesłodkich)
- 100 g kremowego serka śmietankowego (np: Ostrowia lub Philadelphia)
- 150 g wędzonego łososia
- 100 g oliwek zielonych lub czarnych
- 1 pęczek szczypiorku
Przygotowanie:
1Serek śmietankowy wymieszać z posiekanym szczypiorkiem. (Można też kupić od razu gotowy ze szczypiorkiem.)
2Każdy krakers posmarować cienką warstwą serka.
3Łososia rozdrobnić na kawałeczki, oliwki pokroić w plasterki i układać na każdym krakersie.
Porcja dla:
4 osób