Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
540 min.
540 min.
Całkowity czas:
555 min.
555 min.
Gdy gotuję tę wieprzowinę z cebulą w wolnowarze – pozostawiam go na cały dzień, gdy jestem w pracy, a kiedy wracam do domu przygotowuję tylko sos. Podawać z pieczywem i sałatką typu coleslaw. Można podawać z makaronem.
Składniki:
- 1 cebula pokrojona w kostkę
- 200 ml bulionu wołowego
- 1,5 kg polędwicy wieprzowej pokrojonej w plasterki
Przygotowanie:
1Do wolnowaru włożyć cebulę i pokrojoną wieprzowinę, zalać bulionem i gotować w niskiej temperaturze przez 9 godzin.
2Sos barbecue: w rondelku wymieszać wszystkie składniki na sos, gotować na małym ogniu przez 10 minut.
3Przełożyć wieprzowinę i cebulę na talerz i polać sosem barbecue.
Porcja dla:
6 osób