Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
540 min.
Całkowity czas:
555 min.

Gdy gotuję tę wieprzowinę z cebulą w wolnowarze – pozostawiam go na cały dzień, gdy jestem w pracy, a kiedy wracam do domu przygotowuję tylko sos. Podawać z pieczywem i sałatką typu coleslaw. Można podawać z makaronem.

Składniki:

  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • 200 ml bulionu wołowego
  • 1,5 kg polędwicy wieprzowej pokrojonej w plasterki

Przygotowanie:

1Do wolnowaru włożyć cebulę i pokrojoną wieprzowinę, zalać bulionem i gotować w niskiej temperaturze przez 9 godzin.

2Sos barbecue: w rondelku wymieszać wszystkie składniki na sos, gotować na małym ogniu przez 10 minut.

3Przełożyć wieprzowinę i cebulę na talerz i polać sosem barbecue.

Porcja dla:

6 osób