Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
08 min.
Całkowity czas:
23 min.

To szybka, ale ciekawa przekąska na imprezy. Używa się do niej gotowych chlebków pitta. Najlepiej użyć trimmingu z łososia, bo jest tańszy. Zobacz nasz przepis video z tym daniem!

Składniki:

  • 300 g wędzonego łososia, posiekanego
  • 1 pęczek zielonej cebulki, posiekanej
  • 2 łyżki kaparów
  • 450 ml śmietany
  • 400 g serka śmietankowego
  • 6 chlebków pitta
  • 2 świeże pomidory, posiekane

Przygotowanie:

1Rozgrzać piekarnik do 180 stopni C.

2Wymieszać śmietanę z serkiem i cebulką. Posmarować tym chlebki pitta i położyć je na blasze lekko wysmarowanej tłuszczem. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 7-8 minut.

3Ciepłe chlebki przełożyć na półmisek, udekorować posiekanym łososiem, pomidorami i kaparami.

Porcja dla:

6 osób