Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
08 min.
08 min.
Całkowity czas:
23 min.
23 min.
To szybka, ale ciekawa przekąska na imprezy. Używa się do niej gotowych chlebków pitta. Najlepiej użyć trimmingu z łososia, bo jest tańszy. Zobacz nasz przepis video z tym daniem!
Składniki:
- 300 g wędzonego łososia, posiekanego
- 1 pęczek zielonej cebulki, posiekanej
- 2 łyżki kaparów
- 450 ml śmietany
- 400 g serka śmietankowego
- 6 chlebków pitta
- 2 świeże pomidory, posiekane
Przygotowanie:
1Rozgrzać piekarnik do 180 stopni C.
2Wymieszać śmietanę z serkiem i cebulką. Posmarować tym chlebki pitta i położyć je na blasze lekko wysmarowanej tłuszczem. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 7-8 minut.
3Ciepłe chlebki przełożyć na półmisek, udekorować posiekanym łososiem, pomidorami i kaparami.
Porcja dla:
6 osób