Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
180 min.
180 min.
Całkowity czas:
185 min.
185 min.
Chleb ten znakomicie pasuje do spaghetti, sałat, zup, gulaszów, dipów i sosów. Może też być po prostu smaczną, pożywną przekąską.
Składniki:
- 250 ml (1 i 1/8 szklanki) ciepłej wody
- 410 g (3 szklanki) mąki chlebowej
- 2 łyżki mleka w proszku
- 2 łyżki cukru
- 1,5 łyżeczki soli
Przygotowanie:
1Wodę, mąkę, mleko w proszku, cukier, sól, masło lub margarynę i drożdże umieścić w pojemniku automatu do chleba w kolejności sugerowanej przez producenta. Ustawić na cykl podstawowy i jasną skórkę.
2Na sygnał dźwiękowy lub zgodnie ze wskazówkami producenta wsypać do automatu granulowany czosnek, 2 łyżki płatków cebuli i cały tarty ser. Po zakończeniu cyklu zagniatania posypać ciasto po wierzchu pozostałymi płatkami cebuli.
3Napawać się smakiem i aromatem ciepłego i świeżego pieczywa.
Porcja dla:
1 osoby