Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
25 min.
25 min.
Całkowity czas:
35 min.
35 min.
W ciepły wielkanocny poranek można to danie przygotować na dworze, bezpośrednio przed podaniem świątecznego śniadania.
Składniki:
- 8 białych kiełbasek
- 1 papryka
- 3 pieczarki
- 3 ząbki czosnku
- świeża mięta
- tymianek
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Kiełbaski nakłuć w kilku miejscach i ułożyć na foli aluminiowej lub tacce do grillowania.
2Czosnek obrać i pokroić w plasterki.
3Pieczarki obrać i pokroić na 6 części.
4Paprykę umyć, wydrążyć i pokroić w paski.
5Między kiełbaski powkładać kawałki papryki, pieczarki, plasterki czosnku, świeże listki mięty. Całość posypać tymiankiem, solą i pieprzem.
6Piec na grillu ok. 25 minut, obracając.
Porcja dla:
8 osób