Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
25 min.
Całkowity czas:
35 min.

W ciepły wielkanocny poranek można to danie przygotować na dworze, bezpośrednio przed podaniem świątecznego śniadania.

Składniki:

  • 8 białych kiełbasek
  • 1 papryka
  • 3 pieczarki
  • 3 ząbki czosnku
  • świeża mięta
  • tymianek
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

1Kiełbaski nakłuć w kilku miejscach i ułożyć na foli aluminiowej lub tacce do grillowania.

2Czosnek obrać i pokroić w plasterki.

3Pieczarki obrać i pokroić na 6 części.

4Paprykę umyć, wydrążyć i pokroić w paski.

5Między kiełbaski powkładać kawałki papryki, pieczarki, plasterki czosnku, świeże listki mięty. Całość posypać tymiankiem, solą i pieprzem.

6Piec na grillu ok. 25 minut, obracając.

Porcja dla:

8 osób