Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
40 min.
40 min.
Całkowity czas:
50 min.
50 min.
Mięso z królika jest delikatne, kruche i polecane przy różnych zdrowotnych dietach. Wersja duszona jest i zdrowa i niezwykle smaczna.
Składniki:
- 1 królik, podzielony na porcje
- sól i pieprz do smaku
- 3 łyżki oliwy
- 2 listki laurowe
- 6 ziarenek pieprzu
Przygotowanie:
1Mięso królika umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem kuchennym. Posypać solą i pieprzem.
2W dużym rondlu lub brytfannie podsmażyć na oliwie porcje królika aby mięso się zrumieniło.
3Dodać 2 listki laurowe, pieprz, cebulę, marchew, pietruszkę, masło, wodę i dusić pod przykryciem ok. 40 minut, aż do miękkości mięsa.
Porcja dla:
6 osób