Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
40 min.
Całkowity czas:
50 min.

Mięso z królika jest delikatne, kruche i polecane przy różnych zdrowotnych dietach. Wersja duszona jest i zdrowa i niezwykle smaczna.

Składniki:

  • 1 królik, podzielony na porcje
  • sól i pieprz do smaku
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 listki laurowe
  • 6 ziarenek pieprzu

Przygotowanie:

1Mięso królika umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem kuchennym. Posypać solą i pieprzem.

2W dużym rondlu lub brytfannie podsmażyć na oliwie porcje królika aby mięso się zrumieniło.

3Dodać 2 listki laurowe, pieprz, cebulę, marchew, pietruszkę, masło, wodę i dusić pod przykryciem ok. 40 minut, aż do miękkości mięsa.

Porcja dla:

6 osób