Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
25 min.
25 min.
Dodatek do głównego dania na obiad, albo podawane z pokruszonym serem feta lub kozim, stanowią doskonałą partię dla świeżej bagietki.
Składniki:
- 1/2 kg marchwi
- 3 łyżki masła
- 200 ml wody
- 1 łyżeczka cukru
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżki startego świeżego imbiru
- 1 łyżka posiekanego koperku
Przygotowanie:
1Marchewki umyć, obrać i pokroić wzdłuż na cztery części, a uzyskane słupki przeciąć w połowie ich wysokości.
2Do rondelka dać masło, cukier, sól, pieprz, imbir i marchewki, i zalać wodą (aby zakrywała marchewki). Dusić ok. 10 minut, pod koniec dodać posiekany koperek i gotować aż do odparowania wody.
Porcja dla:
4 osób