Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
30 min.

Bardzo delikatna i wprost rozpływająca się w ustach pasta. Doskonała z ciemnym pieczywem o każdej porze dnia.

Składniki:

  • 3-4 jajka
  • 200 g pieczarek
  • 2 łyżeczki klarowanego masła
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka śmietany
  • 1/2 łyżeczki majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

1Ugotować jajka na twardo. Ostudzić i obrać.

2Pieczarki obrać i drobno posiekać. Na rozgrzanej patelni roztopić masło, dodać pieczarki i smażyć, często mieszając. Można podlać odrobiną wody, aby się nie przypaliły. Odstawić do przestudzenia.

3W blenderze zmiksować jajka z pieczarkami. Dodać śmietanę, majonez, sól i pieprz i wymieszać na jednolitą masę.

Porcja dla:

4 osób