Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Bardzo delikatna i wprost rozpływająca się w ustach pasta. Doskonała z ciemnym pieczywem o każdej porze dnia.
Składniki:
- 3-4 jajka
- 200 g pieczarek
- 2 łyżeczki klarowanego masła
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka śmietany
- 1/2 łyżeczki majonezu
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Ugotować jajka na twardo. Ostudzić i obrać.
2Pieczarki obrać i drobno posiekać. Na rozgrzanej patelni roztopić masło, dodać pieczarki i smażyć, często mieszając. Można podlać odrobiną wody, aby się nie przypaliły. Odstawić do przestudzenia.
3W blenderze zmiksować jajka z pieczarkami. Dodać śmietanę, majonez, sól i pieprz i wymieszać na jednolitą masę.
Porcja dla:
4 osób