Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
35 min.
35 min.
Zawsze hit na przyjęciach i spotkaniach towarzyskich. Warto przygotować w ilości hurtowej bo bardzo szybko znikają!
Składniki:
- 20 pieczarek
- 20 g masła
- 50 g cebuli
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 jajko
- sól i pieprz do smaku
- 30 g sera żółtego
- 3 łyżki bułki tartej
Przygotowanie:
1Piekarnik rozgrzać do temperatury 170 stopni C.
2Z pieczarek odkroić nóżki i drobno posiekać.
3Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na patelni na maśle. Zestawić z ognia. Dodać nóżki pieczarek, pietruszkę i jajko, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
4Ser żółty zetrzeć.
5Farszem napełniać kapelusze pieczarek i układać na blaszce. Posypać żółtym serem i bułką tartą.
6Zapiekać przez 3-5 minut, aż się zrumienią.
Porcja dla:
6 osób