Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
35 min.

Zawsze hit na przyjęciach i spotkaniach towarzyskich. Warto przygotować w ilości hurtowej bo bardzo szybko znikają!

Składniki:

  • 20 pieczarek
  • 20 g masła
  • 50 g cebuli
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 jajko
  • sól i pieprz do smaku
  • 30 g sera żółtego
  • 3 łyżki bułki tartej

Przygotowanie:

1Piekarnik rozgrzać do temperatury 170 stopni C.

2Z pieczarek odkroić nóżki i drobno posiekać.

3Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na patelni na maśle. Zestawić z ognia. Dodać nóżki pieczarek, pietruszkę i jajko, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.

4Ser żółty zetrzeć.

5Farszem napełniać kapelusze pieczarek i układać na blaszce. Posypać żółtym serem i bułką tartą.

6Zapiekać przez 3-5 minut, aż się zrumienią.

Porcja dla:

6 osób