Czas przygotowania:
15 min.
Całkowity czas:
495 min.

Fantastyczna przekąska na imprezy z hiszpańską nutą w tle. Kozi ser w marynacie z dodatkiem papryczki chili i estragonu. Doskonały ze świeżym pieczywem.

Składniki:

  • 1,5 szklanki (355 ml) oliwy z oliwek
  • 2 łyżki czerwonego octu winnego
  • 2 łyżki posiekanego świeżego estragonu
  • 2 świeże papryczki chili, posiekane
  • 6 ząbków wyciśniętego przez praskę czosnku
  • 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu
  • 500 g twardego koziego sera, pokrojonego w kostkę

Przygotowanie:

1W misce wymieszać oliwę z octem, estargonem, chili, czosnkiem i pieprzem. Dodać pokrojony ser i dobrze wymieszać, aby pokrył się marynatą. Przykryć i wstawić do lodówki na noc.

2Ser odsączyć, zachowując 2 łyżki marynaty. Przełożyć na półmisek, skropić marynatą i podawać ze świeżym pieczywem.

Porcja dla:

6 osób