Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
495 min.
495 min.
Fantastyczna przekąska na imprezy z hiszpańską nutą w tle. Kozi ser w marynacie z dodatkiem papryczki chili i estragonu. Doskonały ze świeżym pieczywem.
Składniki:
- 1,5 szklanki (355 ml) oliwy z oliwek
- 2 łyżki czerwonego octu winnego
- 2 łyżki posiekanego świeżego estragonu
- 2 świeże papryczki chili, posiekane
- 6 ząbków wyciśniętego przez praskę czosnku
- 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu
- 500 g twardego koziego sera, pokrojonego w kostkę
Przygotowanie:
1W misce wymieszać oliwę z octem, estargonem, chili, czosnkiem i pieprzem. Dodać pokrojony ser i dobrze wymieszać, aby pokrył się marynatą. Przykryć i wstawić do lodówki na noc.
2Ser odsączyć, zachowując 2 łyżki marynaty. Przełożyć na półmisek, skropić marynatą i podawać ze świeżym pieczywem.
Porcja dla:
6 osób