Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
25 min.
25 min.
Dorastałam jedząc wątróbkę cielęcą. Jest bardzo smaczna i delikatna. Mama przyrządzała ją co najmniej raz w miesiącu. Polecam!
Składniki:
- 40 g masła
- 2 cebule, pokrojone w cienkie plasterki
- 4 plasterki wątróbki cielęcej
- 1/2 szklanki białego wina
- pieprz do smaku
- plasterki cytryny do dekoracji
Przygotowanie:
1Na patelni roztopić masło i smażyć cebulę, aż zmięknie.
2Dodać wątróbkę i wino. Smażyć nie dłużej niż 5 minut. Oprószyć pieprzem.
3Podawać z cebulą i plasterkami cytryny.
Porcja dla:
4 osób