Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
35 min.
35 min.
Wątróbka smażona z pieczarkami i papryką – jest bardzo delikatna w smaku. Dobra na szybki obiad w środku tygodnia.
Składniki:
- 500 g wątróbki drobiowej
- 250 g pieczarek
- sok z cytryny
- 1 papryka
- 1 cebula
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia
Przygotowanie:
1Pieczarki pokroić w ćwiartki, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i odstawić na 15 minut.
2Wątróbkę dobrze opłukać, osuszyć i smażyć na oleju przez 15 minut na średnim ogniu (bez przykrycia). Oprószyć do smaku solą i pieprzem.
3Cebulę pokroić w półplasterki i dodać do wątróbki. Smażyć jeszcze chwilę.
4Pokroić paprykę w paski i również dodać do wątróbki.
5Na osobnej patelni podsmażyć grzyby. Dodać je do wątróbki i smażyć wszystko razem jeszcze 5 minut.
Porcja dla:
4 osób