Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
40 min.
40 min.
Całkowity czas:
50 min.
50 min.
Wątróbka duszona w multicookerze z cebulką, w śmietanie – pyszna i prosta. Można podać do ziemniaków albo po prostu z chlebem.
Składniki:
- 600 g wątroby wołowej
- 2 łyżki mąki
- 1 cebula
- 2 łyżki masła
- 2-3 łyżki śmietany
- sól i pieprz
Przygotowanie:
1Wątrobę przepłukać pod bieżącą wodą. Pokroić na kawałki. Oprószyć mąką.
2Cebulę pokroić w półpierścienie. Włożyć cebulę i masło do miski multicookera i włączyć tryb „smażenie” na 7 minut.
3Gdy smażenie się skończy, dodać wątrobę, doprawić solą i pieprzem i wymieszać z cebulą.
4Na wierzch wyłożyć śmietanę i wyrównać łyżką.
5Multicooker ustawić na tryb „duszenie” na 40 minut. Na koniec duszenie dobrze wymieszać wszystko.
Porcja dla:
6 osób