Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
80 min.
80 min.
Szybki w przygotowaniu pasztet z wątróbki drobiowej z dodatkiem czosnku i tymianku. Dobry na kanapkę, na śniadanie lub kolację, albo na krakersy jako przystawka na imprezę.
Składniki:
- 0,5 kg wątróbki drobiowej
- 2 czubate łyżki masła
- 4 średnie ząbki czosnku
- 2 gałązki świeżego tymianku
- sól, pieprz
Przygotowanie:
1Wątróbkę dokładnie płuczemy pod bieżącą, zimną wodą.
2Masło rozgrzewamy na patelni, czosnek kroimy w drobne plastry i dodajemy do masła.
3Gałązki tymianku płuczemy i również dodajemy do masła.
4Dodajemy wątróbkę, solimy i pieprzymy do smaku.
5Całość dusimy około 5 minut.
6Przekładamy do szklanego naczynia i miksujemy blenderem na gładką masę.
7Po ostudzeniu wkładamy do lodówki.
Porcja dla:
15 osób