Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
55 min.
55 min.
Wątróbka z indyka smażona z cebulką.
Składniki:
- 60 dag wątróbki z indyka
- szklanka mleka
- olej
- 4 łyżki mąki
- 1 duża cebula
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
1Wątróbkę oczyszczamy z błon i moczymy w mleku przez 15 min.
2Na patelni rozgrzewamy olej. Kawałki wątróbki obtaczamy dokładnie w mące i wrzucamy na gorący olej. Smażymy po 10 minut z każdej strony.
3Do mięsa dodajemy cebulę pokrojoną w piórka. Całość solimy i pieprzymy do smaku.
4Przykrywamy pokrywką i dusimy do miękkości cebuli.
Porcja dla:
2 osób