Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
10 min.
10 min.
Uwielbiam kapary w białym serze i krewetki z chrzanem. A gdyby tak wszystko ze sobą zestawić na pajdzie chleba…? Układ idealny. Na śniadanie i na przystawkę, nie tylko z pieczywem ale także jako pierzynka na chrupiących krakersach.
Składniki:
- 2-3 łyżki krewetek koktajlowych dobrej jakości (z zalewy a nie mrożonki) lub innych wybranych (dokładnie oczyszczonych)
- 1 serek wiejski (z granulkami)
- 1 czubata łyżeczka chrzanu
- sól
- pieczywo
Przygotowanie:
1Krewetki mieszamy z serkiem i chrzanem. Dodajemy sól do smaku i ewentualnie kroplę cytryny.
2Na posmarowane masłem lub oliwą kromki pieczywa nakładamy po liściu sałaty i porcji twarożku z krewetkami.
3Na koniec kanapki posypujemy kaparami i delikatnie pieprzem.
Porcja dla:
2 osób