Czas przygotowania:
10 min.
Całkowity czas:
10 min.

Uwielbiam kapary w białym serze i krewetki z chrzanem. A gdyby tak wszystko ze sobą zestawić na pajdzie chleba…? Układ idealny. Na śniadanie i na przystawkę, nie tylko z pieczywem ale także jako pierzynka na chrupiących krakersach.

Składniki:

  • 2-3 łyżki krewetek koktajlowych dobrej jakości (z zalewy a nie mrożonki) lub innych wybranych (dokładnie oczyszczonych)
  • 1 serek wiejski (z granulkami)
  • 1 czubata łyżeczka chrzanu
  • sól
  • pieczywo

Przygotowanie:

1Krewetki mieszamy z serkiem i chrzanem. Dodajemy sól do smaku i ewentualnie kroplę cytryny.

2Na posmarowane masłem lub oliwą kromki pieczywa nakładamy po liściu sałaty i porcji twarożku z krewetkami.

3Na koniec kanapki posypujemy kaparami i delikatnie pieprzem.

Porcja dla:

2 osób