Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
15 min.

Dla głodomorów, które nie mogą doczekać się upieczonej karkówki, polecam na przystawkę szybko grillujące się parówki.

Składniki:

  • 8 parówek drobiowych lub wieprzowych
  • 8 plastrów boczku
  • 8 plasterków żółtego sera
  • 2 pieczarki
  • zioła prowansalskie
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

1Parówki obrać z foli i ponacinać (nie za głęboko, aby się nie połamały).

2Pieczarki obrać i pokroić w plastry.

3Owinąć parówki plastrami żółtego sera, posypać ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem, dodać po 2 plasterki pieczarki, a następnie owinąć całość plastrem boczku i spiąć wykałaczką.

4Piec na rozgrzanym grillu ok. 10 minut, obracają co jakiś czas.

Porcja dla:

4 osób