Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
15 min.
15 min.
Dla głodomorów, które nie mogą doczekać się upieczonej karkówki, polecam na przystawkę szybko grillujące się parówki.
Składniki:
- 8 parówek drobiowych lub wieprzowych
- 8 plastrów boczku
- 8 plasterków żółtego sera
- 2 pieczarki
- zioła prowansalskie
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Parówki obrać z foli i ponacinać (nie za głęboko, aby się nie połamały).
2Pieczarki obrać i pokroić w plastry.
3Owinąć parówki plastrami żółtego sera, posypać ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem, dodać po 2 plasterki pieczarki, a następnie owinąć całość plastrem boczku i spiąć wykałaczką.
4Piec na rozgrzanym grillu ok. 10 minut, obracają co jakiś czas.
Porcja dla:
4 osób