Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
35 min.

Leciutkie danie, które jest idealne na letnie obiady, w upalny dzień kiedy nie chce nam się gotować. Równie dobre na przystawkę.

Składniki:

  • 6 pomidorów
  • 1 opakowanie sera feta
  • 2 kulki mozzarelli
  • kilka oliwek
  • oregano, bazylia i pieprz do smaku

Przygotowanie:

1Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C.

2Z pomidorów odkroić czubki i wydrążyć miąższ.

3Sery pokroić w kostkę, a oliwki na małe kawałeczki. Wymieszać razem z miąższem z pomidorów i doprawić bazylią, oregano i pieprzem.

4Do pomidorów nakładać farsz. Układać na blaszce. Piec przez około 20 minut.

Porcja dla:

4 osób